Bröllopsblommor för en utomhusvigsel – inspiration och idéer i Oskarshamn

Att välja rätt blommor för din bröllopsdag kan vara en utmaning, särskilt om du planerar en utomhusvigsel. Oskarshamn, med sina fantastiska gröna områden och vackra utsikt över havet, är en av de bästa platserna i Sverige för en utomhusvigsel. Här är några idéer och inspiration för bröllopsblommor som kan göra din dag ännu mer speciell.

1. Planera efter säsong

Att välja blommor som blommar under säsongen är inte bara kostnadseffektivt utan också enkelt att få tag på. Våren i Oskarshamn är den perfekta tiden för brudpar som vill använda sig av primörer såsom tulpaner, påskliljor, och hyacinter. Under sommaren kan du använda dig av sommarblommor såsom rosor, pioner och hortensior.

2. Välj färgtema som passar miljön

Oskarshamn har en unik omgivning med havet och skogen som ger många möjligheter för att välja rätt färgtema för bröllopsblommor. För strandbröllop passar det bra med färgteman i blått och grönt, medan skogsbröllop kan dekoreras med röda och orange färger som matchar höstlöven.

3. Använd lokala blommor

Att använda lokala blommor kan vara en klok idé för att hålla nere kostnaderna samtidigt som det också stärker den lokala ekonomin. I Oskarshamn finns det många blomsterhandlare som kan hjälpa dig att välja rätt blommor som passar miljön och stämningen för din bröllopsdag.

4. Skapa en blomsterbåge eller en blomstermur

En blomsterbåge eller en blomstermur kan ge en vacker bakgrund till din ceremoni samtidigt som den också kan fungera som en fotobåge. Att använda sig av blommor som passar miljön kan skapa en romantisk och pittoresk känsla för brudparet och gästerna.

5. Klassiska buketter

Klassiska buketter är alltid ett säkert kort, särskilt om man väljer färger som passar miljön. Bröllopsbuketter med vita eller rosa rosor eller pioner är populära val för brudar som gifter sig utomhus i Oskarshamn.

6. Dekorera borden med blommor

Att dekorera borden med blommor kan ge en romantisk och festlig stämning till ditt bröllopsfirande. Oskarshamn har många vackra trädgårdar och gröna områden som ger många idéer för hur man kan dekorera borden med blommor.

7. Blommor i håret