Så här kan du skicka blommor till brudparet som är miljövänliga i Öregrund

När man ska skicka blommor till ett brudpar vill man gärna att det ska vara något vackert och minnesvärt. Men samtidigt vill man kanske också ta hänsyn till miljön och undvika onödigt avfall och koldioxidutsläpp. I Öregrund finns det flera sätt att skicka blommor till brudparet på ett miljövänligt sätt. I den här artikeln ger vi tips på hur du kan göra det.

1. Välj blommor som är odlade på ett hållbart sätt

För att minska på miljöpåverkan kan du välja blommor som är odlade på ett hållbart sätt. Kolla efter certifieringar som MPS eller Fairtrade när du köper blommor. Dessa certifieringar garanterar att blommorna odlats på ett sätt som är skonsamt mot både miljön och människorna som arbetar med dem.

2. Välj blommor som är lokalt odlade

Genom att välja blommor som är lokalt odlade minskar du på transporterna och därmed på koldioxidutsläppen. Kolla med din närmaste blomsterhandlare eller florist vilka blommor som är lokalt odlade och välj bland dessa.

3. Skicka en växt istället för en bukett

En växt är ett minst lika fint och långvarigt alternativ till en bukett. Växter har dessutom en positiv inverkan på inomhusluften och är bra för hälsan. Du kan till exempel skicka en krukväxt eller en liten trädgårdsskötsel som brudparet kan plantera i sin trädgård.

4. Återanvänd förpackningar

När du skickar blommor är det viktigt att tänka på förpackningarna. Undvik onödigt plast och välj istället en förpackning som kan återanvändas eller återvinnas. Du kan till exempel använda en papperspåse eller en korg som brudparet kan använda igen.

5. Skicka digitala blommor

Ett alternativ till fysiska blommor är digitala blommor. Du kan till exempel skicka en virtuell bukett via e-post eller sociala medier. Detta är inte bara ett miljövänligt alternativ utan också ett snabbt och enkelt sätt att skicka en hälsning till brudparet.

6. Undvik snittblommor helt och hållet

Ett annat alternativ är att helt och hållet undvika snittblommor. Istället kan du skicka en gåva till brudparets favoritorganisation eller till en organisation som jobbar för miljön. Detta är ett vackert sätt att fira brudparet samtidigt som du bidrar till en god sak.

Att skicka blommor till ett brudpar

1 / 1