Så här skapar du en blomsterkrans till brudparets bil i Tjörn

En bröllopsbil är en viktig detalj som kan göra en stor skillnad för en bröllopsdag. Det är inte bara en vanlig bil som används för att transportera brudparet från ceremonin till mottagningen, det är en symbol för kärlek och förbindelse. Och vad kan göra en bröllopsbil mer speciell än en blomsterkrans som pryder bilens grill? Här är en guide till hur man skapar en vacker blomsterkrans till brudparets bil i Tjörn.

Vad du behöver

Innan du börjar behöver du samla de verktyg och material som behövs för att skapa en blomsterkrans:

  • En krans av tråd eller en färdig krans
  • Gröna blad, till exempel eukalyptus eller murgröna
  • Blommor efter eget val, men se till att de passar till temat och färgerna på bröllopet
  • Blomstertråd
  • Tunn ståltråd
  • Avbitartång
  • Sax
  • Band för att fästa kransen på bilens grill

Steg för steg

Följ dessa steg för att skapa din egen blomsterkrans till brudparets bil i Tjörn:

Steg 1: Förbered kransen

Om du inte redan har en färdig krans, kan du enkelt skapa en med tråd. Ta en bit tråd och böj den till en cirkel. Lämna en bit extra tråd i varje ände för att kunna fästa kransen på bilen.

Steg 2: Fäst gröna blad

Ta några gröna blad och fäst dem på kransen med blomstertråd. Lägg bladen så att de täcker tråden och bind dem fast med tråden.

Steg 3: Fäst blommorna

Ta en blomma och fäst den på kransen med blomstertråd. Lägg blomman där du vill ha den på kransen och bind fast den med tråden. Fortsätt att lägga till blommor tills du har täckt hela kransen.

Steg 4: Fäst ståltråd

När du har lagt till tillräckligt med blommor, kan du fästa ståltråd på baksidan av kransen med hjälp av blomstertråden. Ståltråden hjälper till att hålla kransen i form och ger dig möjlighet att fästa den på bilens grill.

Steg 5: Fäst kransen på bilen

Bilens grill är det bästa stället att fästa kransen. Använd avbitartången för att klippa av de extra bitarna på tråden och använd band för att fästa kransen på bilens grill.

Steg 6: Anpassa kransen

När du har fäst kransen på bilens grill, kan du anpassa den efter behov. Lägg till fler