Så här väljer du blommor för brudtärnornas buketter i Lycksele

Som brudtärna är det en stor ära att få vara med och fira brudparets speciella dag. En av de viktigaste detaljerna för brudtärnornas utseende är deras buketter. En vacker bukett kan göra en stor skillnad för brudtärnornas utseende och passa in i bröllopets övergripande tema. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på hur man väljer blommor för brudtärnornas buketter i Lycksele.

1. Tänk på brudparets färgschema

Innan du väljer blommor för brudtärnornas buketter, bör du ta hänsyn till brudparets färgschema. Det är viktigt att buketten passar in i bröllopets övergripande tema. Fråga bruden vilken färg som dominerar i hennes bröllopskläder och välj blommor som matchar.

2. Välj blommor som är i säsong

För att få de mest färska och hållbara blommorna bör du välja blommor som är i säsong. Om bröllopet äger rum på sommaren kan du välja blommor som rosor, nejlikor, liljor, pioner och solrosor. På hösten kan du välja blommor som dahlior, chrysantemum och krysantemum. På vintern kan du välja blommor som hyacinter, julrosor och amaryllis.

3. Ta hänsyn till brudtärnornas klänningar

När du väljer blommor för brudtärnornas buketter bör du ta hänsyn till deras klänningar. Om klänningarna är enfärgade, kan du välja blommor i en kontrasterande färg. Om klänningarna har mönster, bör du välja en enkel bukett i en färg som matchar klänningens huvudfärg.

4. Var kreativ

Tänk utanför boxen när du väljer blommor för brudtärnornas buketter. Det finns ingen regel som säger att du måste välja traditionella blommor som rosor eller liljor. Du kan välja blommor som representerar brudparets personligheter eller intressen.

5. Ta hänsyn till bukettens form

Bukettens form är lika viktig som blommorna som används. Det finns många olika typer av buketter att välja mellan, inklusive runda, kaskad och handtied. Tänk på vilken typ av bukett som skulle passa bäst med brudtärnornas klänningar och bröllopets övergripande tema.

6. Var medveten om blommornas betydelser

Vissa blommor har speciella betydelser och symboliserar olika saker. Röda rosor symboliserar till exempel kärlek