Så här väljer du blommor för ett strandbröllop i Hammarby Sjöstad

Planeringen av ett strandbröllop i Hammarby Sjöstad kan vara en spännande upplevelse för både bruden och brudgummen. För att få till den perfekta atmosfären behöver du dock tänka på alla detaljer, inklusive blommorna. Här är några tips för att välja de bästa blommorna för ditt strandbröllop i Hammarby Sjöstad.

Välj en tematisk färgpalett

Att välja en tematisk färgpalett är viktigt för att skapa en enhetlig stil på ditt strandbröllop. Välj färger som harmonierar med miljön vid stranden, t.ex. blått för havet och grönt för vegetationen runt omkring. Blommor som matchar dina valda färger kommer att göra det hela ännu mer sammanhängande.

Välj tåliga blommor

Eftersom ditt strandbröllop kommer att äga rum utomhus, är det viktigt att välja tåliga blommor som tål vind och saltvatten. Tänk på att undvika blommor med känsliga blad eller blommor som blommar lätt i vinden. Istället, välj blommor som har tjocka stjälkar och blad, som t.ex. rosor eller solrosor.

Välj blommor som trivs i sandig jord

Eftersom strandbröllop ofta äger rum på sandiga stränder, är det viktigt att välja blommor som trivs i sandig jord. Blommor som t.ex. liljor eller ljung är idealiska val eftersom de trivs i torra jordförhållanden.

Tänk på säsongen

Att välja blommor som är i säsong kan hjälpa till att hålla dina kostnader nere och se till att blommorna ser fräscha och livfulla ut. Välj blommor som blommar på sommaren, t.ex. hibiskus, pioner eller dahlior.

Använd blommor som tillbehör

Tänk på att blommor inte bara behöver användas för brudbuketten. Använd blommor som tillbehör, t.ex. att dekorera stolar, bågar eller bord. Detta kommer att ge en extra touch av romantik till ditt strandbröllop.

Välj en erfaren florist

Att välja en florist som har erfarenhet av strandbröllop är viktigt. De kommer att veta vilka blommor som fungerar bäst i en strandmiljö och kan ge råd om vad som fungerar bäst med ditt tema och färgschema.

Kombinera levande och konstgjorda blommor

För att skapa en varaktig och hållbar dekoration, kan du använda en kombination av levande och konstgjorda blommor. Levande blommor kan ge en naturlig touch till din dekoration, medan konstg